esmaspäev, 2. juuni 2014

Nädala sportlane #22

Kui palju nimesid tuleb meelde pealkirja "kuulus lätlane" all? Nooh, Raimonds Pauls ja Laima Vaikule muidugi ja Vaira Vike Freiberga ja need tüübid, kes teevad ansamblit Instrumenti. Eriks Rags oli üks odaviskaja ja Stanislav Olijars valge mehe kohta väga kõva (tõkke)sprinter. Karlis Ulmanis ja Guntis Ulmanis, loomulikult ka põlislätlasest dirigent Ants Soots. Tjah, päris palju tegelikult.

Minu algne plaan oli siia kirjutada, et kui muidu kuulsaid lätlasi eriti ei tea, siis jätke meelde nimi Ernests Gulbis. Tema on tennisist, Läti esinumber, maailma 17. hetkel. Räägitakse temast tihtilugu siis, kui ta Roger Federeri võitma juhtub. Aastal 2010 kerkis ta säärase saavutusega avalikkuse ette ja eile jälle. Muidu on tema karjäär olnud natuke nagu ameerika mäed. Praegu küll on mäetipp- nii heal kohal kui 17. pole ta kunagi varem olnud.  

Huvitav fakt: Gulbis on 6 korral ATP turniiridel finaali jõudnud ja iga kord võitnud- see näitab vist ka seda ameerika mägede teemat, et kui on hea, siis on väga  hea, ja kui halb, siis koliseb juba avaringides välja.

Gulbis on natuke ka skandaalihõnguline. Küll on ta prostituutidega vahele jäänud, küll selliseid lauseid öelnud, mis paljudel juuksed peas püsti ajavad. Kasvõi nädalavahetusel ilmunud mõtted selle kohta, kuidas naiste jaoks on tipptennisisti elu liiga kole ja raske ja nad võiks millegi ilusamaga (nt laste kasvatamisega) tegeleda. Maitea. Mind millegipärast ei aja see mõte närvi. Ma ei ole sellega nõus, aga las ta arvab nii, kui arvab, on huvitav.

Tähtkujult Neitsi. Sel aastal saab 26. Wiki andmetel fännab lugemist. Nime saanud Ernest Hemingway järgi, ju siis meeldib vanematele ka lugeda. Isa on tal muide rahakas investeerimispankur ja ema näitlejanna. Kui keegi teab korvpallur Alvis Gulbist, siis see oli tema vanaisa. Teine vanaisa oli läti näitleja Uldis Pucitis (mängis inspektor Glebskyt filmis "Hukkunud alpinisti hotell").

Lokid ja vaba hinge naeratus - kindlasti meeldib paljudele.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar