esmaspäev, 9. juuni 2014

Nädala sportlane #23

Rafael Nadal võitis eile 9.korda Prantsuse lahtised meistrivõistlused tennises. Võit on niisiis tulnud aastatel 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013 ja 2014. Ükski teine mängija pole ühtegi suure slämmi turniiri nii palju kordi võitnud. (Huvitav, kas mõnda muud turniiri on.) Ühtlasi on ta kõigi aastate jooksul kaotanud Prantsuse lahtistel ainult 1 matši. Uhke statistika.

Paljud arvavad, et Nadal on aegade parim tennisist. Teised paljud arvavad, et ei ole, sest mäng muu kattega väljakutel kui savi pole nii tugev (14 suure slämmi võidust on tõesti tal 9 savikattega Prantsuse lahtiste turniiril, 2 murukattega Wimbeldonis, 2 kõvakattega USA lahtistel ja 1 kõvakattega Austraalia lahtistel). Samas teistel tüüpidel, keda tihti parimateks peetakse (nt Federer või Sampras), on just savikate kõige nõrgem koht. Maitea. Ja ega see polegi oluline.


Muudes tenniseuudistes:
  • täna avaldatud maailma edetabelis asub Anett Kontaveit (karjääri kõrgeimal) 182.kohal 
  • eelmise nädala sportlane Ernests Gulbis tõusis seoses Prantsuse lahtistel poolfinaali jõudmisega maailma edetabeli 10.kohale. Maitea, on mõni Balti riigi tennisist kunagi nii kõrgel kohal olnud? (Kaia Kanepi seni parim tulemus on 15.koht.)
  • Andy Murray, kes mõni aeg tagasi koostöö endise tipptennisisti Ivan Lendliga lõpetas, palkas nüüd treeneriks järgmise endise tipu Amélie Mauresmo.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar