laupäev, 17. detsember 2011

Vanamehed

Ega üldiselt ei mõtleks, et kusagil 30. eluaasta ümbruses olevad inimesed vanad on, aga spordis (ja eriti mõnedel aladel) kipub see nõnda olema. Tennises näiteks ollakse tihti juba väga noorelt väga head (Šarapova võitis 17-aastaselt Wimbledoni) ja suusahüpetes ollakse ka (noorim maailmakarikaetapi võitja oli tollal 15-aastane).
Ilmselt on see osaliselt põhjuseks, miks mul nende nö vanameeste vastu kerge soft spot on. Mina küll tahan, et 30-aastane Federer veel midagi suudaks ja 29-aastane David Ferrer ikka lõpuks suure slämmi turniiri finaali jõuaks.

Täna võitis suusahüpetes 29-aastane Anders Bardal (vanuselt kõigi aegade 13.) ja teine oli 29-aastane Martin Koch. Hurraahurraa vanameestele!
Selle ala vanim etapivõitja (tol hetkel 38-aastane) Takanobu Okabe näeb lihtsalt nii äge välja, et ma pean tema pildi siia panema.



Kaarel Nurmsalu jäi 0,7 punktiga oma esimesest maailmakarika punktist ilma. Pole paha tegelikult, vaatame, mis edasi saab.

4 kommentaari:

  1. Toni hüppas 16selt olümpiavõitjaks - see vanus jäigi by far tema sportlaskärjääri tippsaavutuseks, seega Okabe on paras papi tõesti :)

    Mis tennisesse puutub, siis Capriati oli 14, kui murdis top 10sse. Hingis oli ka ikka omaette fenomen, 16selt maailma esireket...15selt esimene Grand Slam tiitel. Aga noh, mõlemad olid ikka parajad crackhead'id...

    VastaKustuta
  2. Tjah, tegelikult on suhteliselt raske (ka kurb?) nii nooreelt nii hea olla. Eelistaks vist rohkem seda tavapärast Eesti sportlaste varianti, et algul mingi 5-6 (või rohkem) aastat tundub, et ikka üldse mitte midagi ei tule ja siis kui asja vedama saab, tuleb metalli nii et ära ei jõua vedada.

    VastaKustuta
  3. Kui sa vihjad Veerpalule, siis noh 27-selt hõbedale, OM-l 6s ja siis pikk medalite teekond, siis noh lihtsalt pikad juhtmed?

    Kui vaatad Kontaveiti, siis ....võita EM tiitel ja võita igatapidi Eesti kolmandat reketit on ikka äärmiselt kõva saavutus.

    Aga sinu Nurmsalu lembusest ma aru ei saa... tundub äärmiselt rumala ja ainult tillukese ande peal lulli lööva jorsina...Äkki selgitad?

    VastaKustuta
  4. Rumaluse ega ande kohta ei oska midagi öelda, mulle lihtsalt meeldib see, et üks eesti sportlane on, kes suusahüppevõistlustel põhivõistlusele jõuab (mis on rohkem, kui teised mitme aasta jooksul suutnud on).

    VastaKustuta